Telefoon

+ 32 477253630

E-mail

info@natureflex.be

Bereikbaar

Ma-vr: 09-18u

Cranio Sacrale therapie, omvat een reeks zachte massages die gericht zijn op het verlichten van compressie in de botten van het hoofd, het heiligbeen en de wervelkolom. Het verlichten van deze compressies vermindert de stress op de genoemde gebieden en kan emotionele en fysieke stress verminderen, waardoor eventuele pijn in het proces wordt verzacht.

De sessie duurt meestal tussen de 15 minuten en een uur. Afhankelijk van uw situatie kunnen er een paar sessies nodig zijn.

Ik zal uw voeten, benen, rug, hoofd  vasthouden. Dit wordt gedaan om de stroom van uw hersenvocht te normaliseren. Al de gebruikte methoden beinvloeden uw spiervezels, pezen en fascia om zo de druk van de botten van uw hoofd, heiligbeen en wervelkolom te verlichten.

Het is normaal om tijdens de therapie in slaap te vallen, pulsaties te voelen of een tijdelijk gevoelloos gevoel te ervaren. Het belangrijkste voordeel van CST is echter het gevoel van diepe ontspanning en het kunnen beheersen van de symptomen van uw aandoening.

Ik beoefen niet de strikt klassieke methode van Cranio Sacrale Therapie maar een combinatie van verschillende aangeleerde technieken zodat u een volledig ontspannen gevoel heeft na de sessie.

Concreet biedt craniosacraaltherapie een scala aan voordelen voor mensen met ernstig hoofd-, nek- of rugletsel, door auto-ongelukken, ongelukken op het werk en vallen. Omdat cranio-sacraalmassage gebruik maakt van lichte aanrakingstechnieken, is het veilig voor kinderen en baby’s, zelfs voor kinderen die trauma’s en complicaties ervaren als gevolg van de geboorte.

Naast enorm ontspannend biedt craniosacraal therapie ook tal van voordelen voor mensen die last hebben van angst, vermoeidheid, slapeloosheid, maagproblemen, migraine, traumaverwerking .  Vanwege het vermogen om blokkades in de CSF-stroom te verminderen die leiden tot de opbouw van ziekte, is Craniosacraal-massage uiterst effectief in het verminderen van de effecten van stress die optreden in het zenuwstelsel. Van craniosacraal therapie kunnen ook mensen met  sensorische stoornissen zoals dyslexie, autisme, tinnitus, duizeligheid en verlies van smaak of reuk hier veel deugd van ervaren.

Als u meer wilt weten over hoe craniosacraaltherapie uw dagelijkse leven ten goede kan komen, maak dan een afspraak  voor craniosacraal therapie of voor een combinatie met voetreflexologie.